Datum: 04.06.2020 Avtor: PZDU Gorenjske Savska cesta 34 , 4000 Kranj
100 LET ANICE BENIGAR
V petek, 22. maja, je dopolnila 100 let Anica Benigar iz Sušnikove ulice v Šenčurju.

Sosedje so se je spomnili že na predvečer njene stoletnice, v petek pa so jo obiskali in voščili župan Občine Šenčur Ciril Kozjek, predsednik Krajevne skupnosti Šenčur-Srednja vas Miro Peternelj, iz Društva upokojencev sta ji voščila predsednik Ciril Sitar in poverjenica Vida Sušnik, v imenu krajevne organizacije Rdečega križa Šenčur pa Irena Kostanjšek in Ani Jenko. Podpredsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske Stane Gorenc je Anici Benigar podelil posebno plaketo ob visokem jubileju 100. obletnici življenja. Slavljenki je zaigral Pihalni orkester Občine Šenčur, slavje pa je ob jedači in pijači trajalo še dolgo v noč.

 

Anica Benigar je pri svojih stotih letih še v dobri telesni kondiciji in tudi spomin ji dobro deluje. Še vedno jo večkrat vidimo na vrtu. Ravno letos pa je minilo tudi 40 let njenega članstva v Društvu upokojencev Šenčur.

 

Rodila se je 22. maja 1920 pri Šlosarjevih v Šenčurju. Poročila se je z Milanom Benigarjem, ki je bil, kot pravi Anica, dober mož. Zgradila sta si hišo v današnji Sušnikovi ulici, kjer Anica po moževi smrti pred nekaj leti pri današnjih stotih letih še vedno sama živi. Rodili so se jima trije otroci: Anica, ki se je odselila v Ljubljano, Miloš, ki živi v Čirčah in Breda, ki je mami še najbližje, preselila se je samo v sosednjo Srednjo vas.

 

Recept za dolgo življenje, da dočakaš 100 let, pa pravi Anica tako: »Delo, delo, zdrava prehrana in nič alkohola.« Zvečer rada pogleda televizijo ali kaj prebere in to še večinoma brez očal, čeprav jih že ima. Spat gre pa bolj pozno, nekje okrog enajste ure zvečer. »Ampak zjutraj pa ležim do sedmih!« poudari Anica, ki se za svoja leta dobro drži.

 

                                                                                                

ČESTITKE TUDI S STRANI VODSTVA PZDU GORENJSKE

 

Besedilo in foto: Franci Erzin
Nazaj
© Zveza društev upokojencev Gorenjske
Galerija | Pravno obvestilo |
Izdelava strani: PLAN e d.o.o.